2007. szeptember 2.

Egyszerűen...

... felfoghatatlan újra és újra a számomra, hogy a szent és tökéletes Isten ott akar lenni életem minden percében. Vezetni akar, velem akar örülni, vagy éppen sírni, egyszóval folyamatosan résztvenni az életemben. Bennem ez még ennyi év után, amióta mellette döntöttem, még mindig újra és újra csak ámulatot vált ki. Nem tudom felfogni, hogy miért jó ez neki. Hisz nagyon is gyarló vagyok, újra meg újra a bocsánatát kell kérnem, rendszeresen biztosítania kell, hogy értékes vagyok, meg minden. És újra meg újra megteszi.
Az az érzésem, hogy nélküle semmi vagyok...
Ma énekeltük a gyülekezetben és annyira sokat mond:
"Ahogy trónod előtt megállunk jó Atyám,
Ahogy ránk tekint szemed
Csodáljuk kegyelmedet.
Megváltó Úr, Nélküled semmik vagyunk,
Tenni semmit nem tudunk
De imádva hódolunk.

Néked adva életünket
Néked adva álmaink.
Mindenünk amik vagyunk,
s amik leszünk csak Tiéd."

4 megjegyzés:

márta írta...

Olyan jó, hogy ilyeneket írsz. Mostanában szeretnék ilyesmit átélni, de valahogy nem megy. A hiba valószínüleg az én készülékemben van :)

Noémi-Ruth írta...

Azért írtam, mert mostanában csak az eszemmel hiszek, márpedig a szívemmel is szeretnék. És éppen a tegnap mondtam ezt el Istennek és a mai istentiszteleten már válaszolt is.
Az én készülékemmel szerintem nagyobb gondok vannak, szinte csak azt tudom imádkozni, hogy: "Uram, segítsd a hitemet."

ger írta...

Hogy nélküle semmik vagyunk, az biztos. De hogy Vele mik vagyunk, azt most nem tudnám elmondani. Elvileg csak pozitívat mondanék, ha tudnék, de gyakorlatilag elakad a szavam. Nálam is a megtapasztalás (átélés) hiánya áll fenn, és ettől érzem üresnek az életemet, és megkockáztatom kérdőre vonni megtérésem tényét, amiről szintén semmi kézzelfogható bizonyítékom/adatom nincs.

Annyit tudok, hogy Ő él, Ő jó, Nála jobb nincs, és nélküle tényleg semmi vagyok. Nem ebbe zárkózom, nem bemagyarázom ezt magamnak, nem a bigottság mondatja ezt velem, nem azért mondom, hogy bárkit is beetessek ezzel, nem is azért, mert valaki szugerált erre, hanem mert ezt gondolom, ez a megérzésem/meggyőződésem, végsősoron hitem. Hiszem még, hogy Ő most is munkálkodik:) PBPGINFWMY, NWUNWAE (Neither With You, Nor With Anybody Else :)

<<< még jó is, hogy nem vagyunk tökéletesek

Noémi-Ruth írta...

Köszi, Ger, hogy leírtad. Fogok válaszolni...