2009. április 15.

Egyszer megnyugszom,

hogy még csak április van és szeptemberig van időm új állást találni, máskor meg kétségbeesem, hogy MÁR április van és mi van, ha... Így ma is, néhány nyugodtabb percben lestem az állásajánlatokat. Nos, elég lehangoló, mert nagyrészt mindenhol minimum 3 éves szakmai tapasztalatot kérnek - és persze én ennyit nem tanítottam -, ahol meg nem kérnek, nekem nem szimpatikus az iskola. Közben azért álmodozom, mert még mindig nagy álmom, hogy ötvözzem az egészségügyi és az oktatási tanulmányaimat, így azon agyalok, hogy de jóóóóó volna nemcsak önkéntesként vállalni részt kórháziskolában, hanem igazi tanára lenni.
Na, de álmodni is kell, ugyebár, mert azok visznek tovább, meg minden...
Remélem, készül a következő helyem és jómagam is elkészülök addig. Szeretek tanítani, de nagy kihívásnak tartom, hisz egy-egy mondat totál meghatároz egy életvonalat. Sokszor eszembe jut Gyökössy Bandi bácsi egyik története, amelyben leírja, hogy volt egy osztálytársa, aki nagyon kicsi volt, és egyszer a tornatanára törpének nevezte. Felnőttként igazán elismert geológus lett, csakhogy a Normafánál felakasztotta magát, és a zsebében a következő cédulát találták: "minek éljen egy törpe?". És persze ilyen történet olvasásakor megnémulok és csak abban reménykedem, hogy szakmailag és emberileg is mindent megteszek a rámbízott gyerekekért.

2 megjegyzés:

András írta...

Eleg durva ez a tortenet ... ezert is mondja Jakab azt hogy ne legyetek sokan tanitok. Viszont a felelosseg elol nem olyan egyszeru kibujni ... mert 'jaj nekem ha nem hirdetem az evangeliumot'. Es mit er az embernek magat megmentani hogyha sokan masok elvesznek a kozonye miatt ? Talan a tanitas kicsit olyan mint az orvosi mesterseg: egyesek meg fognak halni hogy masok elhessenek.

Noémi-Ruth írta...

Igen, a tanítás nemcsak a gyülekezetben "veszélyes", hisz az ember nemcsak szakmai tudást ad át, hanem emberszeretetet (ha van), tanít az életével, a jellemével. Ezért nem mindegy a személyiség és a gyerekekhez való hozzáállás.
Nagyon tetszik a hasonlatod: Jézus is a földbe esett gabonamag példáját hozza, ami önmagában mit sem ér, de a halála viszont sokszoros termést hoz. Nos, erre vágyom én is...