2009. április 1.

a SZERETET szenvedése

Ahelyett, hogy angolt tanulnék, Gyökössy Bandi bácsi könyvét böngészem, mert annyira nagyon jó. Á, mindjárt a végére érek és akkor folytatom a tanulást...

>>"A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr."

Csak a személyesen ismert SZERETETről lehet így énekelni. Aki Van. Aki Pállal van abban a pillanatban is, amikor énekel - Róla énekel és Neki énekel.
Nos, mit tesz a SZERETET? Mindent! Igen, mindent tesz, s mert az Isten Lényege, ezért mindenható és mindenütt jelenvaló.
Ott van, amikor egy fiatalember úgy megszeret egy leányt, hogy még önmagától is megvédi. (Khm, vajon létezik ilyen?). De ott van, ahol egy mosolygó arc a tehetetlen nyomorék fölé hajlik és megitatja a beteget. Ott akar lenni mindenütt, és míg jelen van, egyszer lágy, mint a puha kenyér, másszor mint az acél. IGEN-je igen és NEM: nem.
És nem keresi a maga hasznát, hiszen testben járva sem azért jött, hogy Neki szolgáljanak, hanem hogy Ő szolgáljon..."<<
(Gyökössy Endre: Mai tanítvány imája a holnapért)

Nincsenek megjegyzések: