2009. április 9.

"... a világ élete forgott kockán"

"A szép, új szirmok kötelező sorsa, hogy minden látható ok nélkül lehullanak. Úgy tűnik, senki sem lesz gazdagabb ettől a lemeztelenítéstől.
Az odaszánás világában az első lépés ugyanilyen megadást jelent - nem embernek, hanem Istennek. Legjobb, legértékesebb javaink feltétel nélküli kiszolgálását. Ha az odaszánás szemünkben csak a jogtalan, a helytelen dolgokról való lemondásra korlátozódik, akkor még nem értettük meg a folyamat igazi jelentését; ez nem érdemli meg az odaszánás nevet, hiszen semmi tisztátalan nem alkalmas az áldozatra.
A kereszten feláldozott élet bűntelen volt - az ott letett kincsek Istentől kapott, tőle megáldott kincsek voltak. A tulajdonosnak joga lett volna megtartani őket - csakhogy a világ élete forgott kockán."
(Lilias Trotter: A kereszt példázatai)

Áldott ünnepet kívánok mindnyájatoknak!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Feltétel nélküli szeretet:
Sokáig én sem értettem hogyan is működik ez, de mostanra - úgy érzem - megértettem. A feltétel nélküli szeretet azok felé, akik úgymond "nem szimpatikusak", feléjük a MEGÉRTÉS-sel lehet működésbe hozni a szeretetet. Értsd meg, hogy MIÉRT olyan, és miért úgy tesz? ÉRTSD ME: "ő még ott tart", és fogadd el! Ha ezt meg tudod tenni, - ennyi elég! És nem bírálod, és nem kritizálod!
Szeretettel írta: Klári

Noémi-Ruth írta...

Köszönöm, Klári, teljesen egyetértek.