2008. március 1.

Nemrég...


az Őz utcai, Deák Ferenc Gyakorló iskolából jöttek az osztályunkra gyerekek. Nem is akármivel, mint egy pulzoximéterrel lepték meg az osztályt. Ők maguk gyűjtöttek pénzt és abból vettek egy készüléket, nem a képen láthatót (az csak szemléltető), de hasonlót és hozzá kell tennem, hogy több, mint 100 ezer forintba került. Nagyon megható volt ez a gesztus, hisz a munkánkban sokszor nagyon fontos, hogy ne csak egy készülékünk legyen (csak egy volt az osztályon). Ezzel a készülékkel tudunk azonnal információt szerezni a sejtek oxigén felvételéről, ami léguti betegségekben rendkívül fontos érték, és mellette még a pulzust is mutatja. Szóval, mindenképpen segítség a munkánkban. Nagyon könnyű egyébként a mérés, mert az érzékelőt csak az egyik ujjra kell csíptetni, és azonnal mér a készülék.
Na, szóval, csak nagyon jó volt látni ezeket a lelkes gyerekeket, akik közül néhányan már voltak nálunk és mértünk is nekik paramétereket és hogy ilyen célt tűztek ki maguk elé a pedagógusi lelkemnek rendkívül jólesett. Meg mindannyiunknak, akiknek a munkáját megkönnyítették.

2 megjegyzés:

Hannah írta...

Olyan szuper hogy ezeknek a srácoknak ilyen jutott eszébe... Igazán jó hogy megemlítetted őket4! Remélem a szellem sok gyerekre ráragad abba az iskolába!

Noémi-Ruth írta...

Abban az iskolában voltam gyakorlaton és nagyon szuper iskola ilyen szempontból is. Aranyosak a diákok és igyekeznek értékeket megragadni. Az jutott eszembe, hogy érdekességként még beszéltem is nekik erről, amikor az Oxigént tanítottam.
Tényleg nagyon kedves dolog volt tőlük. :))