2008. február 29.

Vannak olyan...

gyerekek, akik észrevétlenül belopják magukat az ember szívébe és aztán kitörölhetetlenül ott maradnak. Nos, hát, így vagyok én F. Gergővel, akiről már írtam néhányszor. Egyszerűen hihetetlen ez a 4 éves kisfiú. Persze ma már délelőtt hiányolt, mint osztályátadáskor kiderült, aztán nagy volt az öröme, amikor felfedezte, hogy megérkeztem. A legkisebb dologért hálás és egyszerűen árad belőle a jóság. Drága kolléganőm, Marika néni, akivel ma dolgoztam utoljára, bement hozzá és csak hallom, hogy Geri kéri: "beszélgessünk, Marika néni!" Hát, beszélgettek.
Aztán mindketten végeztük a dolgunkat és Gergő már annyira hiányolt, hogy visítani kezdett, de alig értem be hozzá, hogy kicsit megdorgáljam, már mondta: "ne haragudj, hogy sikítottam". Aztán este kakaót kért, és amikor mellé ültem, miközben itta, egyszercsak megszólal: "köszönöm, Noémi, hogy mellém ültél."
Na, nemcsak mi szeretjük ám annyira, a többi gyerekek is a szívükbe zárták, főleg két rosszcsont nagyfiú, akik, amikor látták, hogy nagyon dolgozunk, besomfordáltak Gergőhöz és játszottak vele. Tiszta aranyosak voltak, én meg nagyon boldog.
A mosoly és néhány kedves szó, nem kerül semmibe, de ma is teljesen beigazolódott, hogy a legtöbb, amit adhatunk és mindenki jól érzi magát a bőrében. Még mindig csodálatos munkám van!

4 megjegyzés:

márta írta...

Te hihetetlen vagy, hallod-e! :)))

Noémi-Ruth írta...

Hát, hallod-e, ezek a manók nagyon-nagyon fognak nekem hiányozni... Remélem, Isten kárpótolni fog...

Hannah írta...

Húúú-ha. Olyan jó amikor az embernek így megédesítik a munkáját!

Noémi-Ruth írta...

Hát, igen, furcsa lesz, ha majd nem osztályon dolgozom és nem találkozom többet Gergővel, Lacikával, és még sorolhatnám. Most még a rosszcsont nagyfiúk is megszelídültek, pedig szerdán azt mondták a kolléganőim, hogy jó, hogy jöttem, mert őket már kiidegelték. Az egyik engem is próbált, és majdnem össze is jött neki, aztán valahogy túlléptünk a holtponton és tegnap már hihetetlenül jól viselkedett. Csak néztem, hogy úgyanaz-e a gyerek. Sőt, még tanítottam is őket, mert elmagyaráztam a pulzoximéter működését. :))