2008. március 29.

"Azért élni, amiért meg lettünk alkotva."

Várakozással tele telepedtünk le a tegnap esti női bibliaórán. Már otthon felcsigázott bennünket a kérdéskör, mert nem más volt, mint az, hogy hogyan látjuk saját magunkat. Többek között igyekeztünk megválaszolni, hogy mit is jelent számunkra a nőiesség, miért csodálunk bizonyos nőket és legfontosabbként, mit gondol rólunk Isten.
"Mi nők a bizonytalansággal küszködünk -fogalmazta meg Leah. Arra vágyunk, hogy szeressünk és hogy szeretve legyünk. Van egy Isten-alakú űr bennünk, amit csak Ő tud betölteni. Vágyunk a szépségre és arra, hogy női mivoltunk kifejeződhessen.
Isten még meg akart mutatni valamit saját magából, amikor megteremtette Évát. Vágyakozik, sóvárog a velünk való kapcsolatra, mint ahogy mi nők is vágyunk arra, hogy vágyakozzanak utánunk. "Gyönyörködsz bennem?" - kérdezi Isten, mert mi Isten képére vagyunk teremtve. Minden tulajdonság a lelkünkből jön. Minden nő megmutat valamit Istenből. A világ arról próbál meggyőzni minket, hogy hogyan kellene kinéznünk, ezzel szemben mi megkérdezhetjük Istentől, hogy: "Uram, mit gondolsz rólam?" Mindennap választás elé állít az ige, hogy elhisszük-e Isten szavát. Amit Ő mond rólunk, az igaz, reménnyel teli.
Visszatükrözhetjük Isten szépségét. Ha nem a félelmeink mögé rejtőzünk, hanem felajánljuk a szívünket, megváltozik a fókuszunk saját magunkról. A mások szíve kerül a fókuszba és nem a félelmeink. Mondhatjuk azt, hogy "itt van a szívem és itt van Isten." Ő tündökölhet bennem.
Azért élni, amiért meg lettünk alkotva.
Hinni Isten szívének..."

Leah, köszönjük, hogy megosztottad!!!

u.i. Lili bővebben is kifejtette, ha van kedvetek, olvassátok el.

Nincsenek megjegyzések: