2007. október 7.

Jona

Jona tesóm egyszer azt mondta, hogyha esetleg róla szeretnék írni, akkor ezt a képet tehetem be. Én szótfogadtam :))) Azt azért elárulom, hogy ez nem is a teljes munkaruhája, mert itt pl. nincs oxigén palackja. Néha az is van. Érdekes munkája van, ami neki nagy kihívás, de jól állja a sarat. Nem fogjátok elhinni, de a munkaköri leírásában az is benne van, hogy munkakezdés előtt kötelező a zuhanyzás. Beszéltünk is róla, hogy akár végigfürödhetné az egész mukaidejét, dehát úgye annál sokkal nemesebb célokat tűzött ki: gyógyszereket fejleszt, meg előállít, meg kutat és nagyon élvezi.
Bevallom, ő nem csupán a testvérem, hanem a legjobb barátom is. Példaértékű számomra az, ahogy él ebben a világban, ahogy szereti az embereket, a gyerekeket és érti is a nyelvüket. Tisztelem a kitartásáért, a konokságáért és sokszor a hitéért. Az viszont érdekes, hogy mindketten más dolgokra emlékszünk a gyerekkorunkból. Ha valami eszébe jut, néha nézek rá nagy szemekkel, hogy tényleg? Néha azt is megkérdezem tőle, hogy egyáltalán közös volt-e a gyerekkorunk? Na, de ez tényleg érdekes. Arra viszont én is emlékszem, amikor istentiszteletet "tartottunk" és ő volt az egy szem fiú unokatesókkal együtt, így természetesen mindig ő volt Bartha bácsi (így hívták az akkori pásztorunkat).
Nos, az évek alatt azért eléggé megismert már ahhoz, hogy tudja, mit szeretek és mit nem, milyen az ízlésem, mitől akadok ki, mivel fejezheti ki a szeretetét. Egyszer a fejébe vette, hogy ő márpedig Korondról vesz nekem kissé népies jellegű ruhát (ez az egyik gyenge pontom), természetesen úgy, hogy én Pécsen voltam akkor is. A méreteimet azért megkérdezte, de igencsak meglepett, amikor írta, hogy egy nagyon szépet választott. Épp akkortájt készültem haza egy esküvőre, és csak az úton döbbentem rá, hogy annyira megbízom az ízlésében, hogy semmi ünneplő ruhát nem pakoltam be és úgy átfutott az agyamon, hogy mi van, ha nem lesz jó? De csak átfutott, aztán gyorsan el is űztem: á, nem, biztosan jó lesz. És az lett. Ma is egyik kedvenc ruhám és különleges alkalmakon, ha lehet, ezt választom :)))
Hát, ez csak egy kis szemelvény az egyik tesómról :))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Tesó! Kimaradt néhány nagyon fontos jellemvonásom: szép, ügyes, aranyos okos... Hehe...mindig is jól tudtál fogalmazni, a szörnyetegből szépséget faragni...Ezek után a blogodat nem ártana kötelező olvasmánnyá tenni minden egyes nő ismerősömnek :-)))))

Noémi-Ruth írta...

Na, ezek után melegen ajánlom minden egyes nő ismerősömnek :))) Legközelebb meg arról is írok, hogy milyen szép, ügyes, aranyos, okos, stb. tesóm van :))) De aki a szívével olvas, mindezt ebben is megtalálja :DDD

Noémi-Ruth írta...

Bocsánat: minden egyes nő ismerősödnek :DDDD, na meg az enyémek nek is :DDD

Kati írta...

Jaj de édik vagytok!!! :-))))

Az én húgomnak is volt egy szép "beszólása" rólad Jona, ami kimaradt a felsorolásodból: "tündérbogár". :-)

Ja, és hozzánk mikor jössz? Nekem is van két szép gyerekem...
Jöhettek együtt is a Húgoddal novemberben...
:-)

Noémi-Ruth írta...

Ajjjajjj, úgy látom, már tényként írod, hogy megyek novemberben hozzátok... Hát, akkor nagyon össze kell szednem magam gepárd ügyileg, vagy max. megkérem Mátét, hogy ő oktasson ki engem, mert sztem többet tud róla, mint én...
Nem mondod komolyan, hogy Zsuzska tündérbogárnak nevezte Jonát :))) nem inkább Napsi? mert azt még megérteném :DDD

Névtelen írta...

Uuuuuhhhhhaaaaa, ilyet még nem mondott senki sem nekem: "tündérbogár"... Na, ezt olvasnia kell minden nőnek :-)))))

Noémi-Ruth írta...

Esetleg írjam ki a következő írásom címének? :DDD

Kati írta...

Nonókám, véletlenül sem akartam nyomást gyakorolni rád a látogatásodat illetőleg, egyszerűen csak van egy meghívásod, amikor ráérsz. :-)
És mind a ketten tudtok nálunk aludni (mármint Tündérbogár és Te :-), ha akartok egy "tesó-bulit" ...

Noémi-Ruth írta...

Tudom, hogy nem nyomást akartál rám gyakorolni :)) Tündérbogárt meg lehet, hogy jobb, ha nem viszem, mert még a gyerekek csak rajta csüngnének :DD
Sztem lesz olyan novemberi hétvége, amikor el tudok menni :)) én is gondolkodom a novemberben ám! Muszáj már látnom Mátét (mégha le is égek a gepárddal), meg Sárit :))