2007. október 4.

Az éjszaka csöndjében...

... rádöbbentem, hogy még mindig vannak olyan emberek az életemben, akiknek hagyom, hogy ők döntsék el, hogyan viselkedem. Még mindig a környezet alakít rajtam, ahelyett, hogy én alakítanám a környezetemet. Gondolok itt arra, hogy nap mint nap szembe kerülök kicsinyességgel, türelmetlenséggel, indulatossággal és nagyrészt ezek befolyásolják a reakcióimat. Nem vagyok szabad sokszor arra, hogy ezen reakciók ellenére másképp viselkedjek. Hogy szeretetteljes legyek, ha indulatos szülővel találkozom, hogy türelmes legyek, ha viselkedési problémákkal küzdő gyermekkel szembesülök.
"Nem csillagainkban, Brutus, a hiba, hanem magunkban..." - írja Shakespeare Julius Caesar című drámájában. Hát, nagyon igaza van. Meg kell tanulnom, hogy fölébe lehet emelkedni a napi csatározásoknak, alaptalan beszólásoknak, amelyek adott esetben megfojtanak és megvakítanak.
Azt hiszem, csakis így fejlődhetek és nőhetek...

6 megjegyzés:

Kati írta...

Szia Nonókám!
Már egy ideje olvasgatlak... :-)
Tetszett ez a gondolatod, hogy miként reagálunk mások "gyengeségeire". Én sokszor úgy érzem, fel vagyok mentve a szeretetteljes reagálás alól, ha valaki csúnyán bánik velem. Pedig lenne lehetőségem jól reagálni a szeretetlenségre Isten segítségével. Hát, van még mit tanulnom...

Noémi-Ruth írta...

Ez az, hogy nekem is... Bánt nagyon, hogy sokszor nem tudok másképp reagálni: türelmesen, szeretetteljesen, annak ellenére, hogy esetleg mást kapok.
Örülök, hogy megtaláltál, nyugodtan írd ám meg a véleményed bármelyik témáról, akkor is, ha nem értesz egyet :)))

Kati írta...

Hm..., azt hittem mi mindenben egyetértünk...
Ha-ha, ez csak vicc volt. :-)
Jó megírom...

Noémi-Ruth írta...

Ja, mindenben egyetértünk, kivéve amiben nem :DDD
De nagyon jó, hogy vagy! Agyalok ám sokat a hétvégi beszélgetésünkön :))

Kati írta...

Én is nagyon örülök a barátságodnak, meg tök jól esett, hogy azt írtad rólunk, hogy "fogadott tesók". :-)
A beszélgetés melyik részén agyalsz? Írd meg priviben, hátha tovább lehet vinni a gondolatot...

Noémi-Ruth írta...

Hát, azok vagytok, nem? :)))
A kapcsolatokkal kapcsolatban agyalok, annyira nem fogalmazódtak meg bennem nagy kérdések, de ha olyan lesz bennem, amit le kell írnom, neked fogom :DDD