2007. október 29.

Egymás kedvéért

"Teremtő gondolatokkal, érző szívvel, igazságszeretettel és emberszeretettel jöttünk a világra. Így születtünk. Mégis, mikor utadat járod, találkozhatsz mindezek ellenkezőjével: törpe lélekkel és rideg szívvel. Tudod, hogy ők is Isten teremtményei és mivel egymás kedvéért jöttünk a világra, szeresd és tanítsd őket!"
(Tatiosz - Egymás kedvéért jöttünk a világra)

"Ha kísértést érzel arra, hogy korlátaidat ürügyként használd, hogy ne kelljen semmit kezdened az életeddel, ne feledd: >>Isten teremtett azzá, ami vagy, ... jó cselekedetekre, melyeket Isten tervezett...<< (Ef.2,10) Isten ismeri azt a különleges igényt, amelynek betöltésére születtél. Pontosan olyan körülmények közé helyezett téged, amelyre erőd fejlesztéséhez és életcélod teljesítéséhez szükség van. Nos hát, ahelyett, hogy azon merengenél, mivel nem rendelkezel, kezdd el használni azt, amid van!" (B. Gass)

2 megjegyzés:

Hannah írta...

Huh, ez most jó volt. Mikor már eleged van a segítőszakmából és csak vegetálsz akkor azt hallani, hogy Isten így tud tökéletesen használni ahogy most vagy. Háát Ő tudja! :)

Noémi-Ruth írta...

Hát, néha megdöbbenek, hogy Isten mikor, miket és hogyan használ... főleg, ha az ember már teljesen úgy látja, hogy mindenre alkalmatlan. Na, ilyenkor szeret Ő dolgozni.