2007. november 1.

Szeretem...

...O. Chambers gondolatait olvasni. Talán ismeritek "Krisztus mindenek felett" című áhítatos könyvét. Nekem rengeteget segített, hogy Istent jobban megismerjem. Még mindig reménykedem, hogy egyszer valaki fogja magát és nekilát magyar nyelvre is lefordítani egyéb írásait. Kicsit elszomorodtam, amikor megtaláltam román nyelven néhány értékes könyvét, aztán végülis nekiláttam úgy olvasni. Aztán meg eldöntöttem, hogy lefordítom. Dehát úgye, így nem az eredetiből van fordítva, márpedig úgy lenne az igazi. Na, talán egyszer, ha nagy leszek...
Amit igazán szeretnék leírni, az ő gondolatai...
"Csak egyetlen kapcsolat számít: a te személyes kapcsolatod a Megváltóval és Úrral. Engedj el minden mást, de ezt az egyet őrizd minden áron és Isten véghezviszi tervét az életeddel. Egyetlen emberélet felbecsülhetetlen érték lehet Isten céljai szempontjából és éppen a te életed lehet az."

2 megjegyzés:

Laszlo írta...

Én is nagyon szeretem azt az áhitatoskönyvet.
De nem csak az van lefordítva magyarra. Én még legalább egy könyvről tudok az Evangéliumi Kiadótól. Talán az a címe, hogy Bibliai Etika.

Noémi-Ruth írta...

Ja, bocs, tényleg, azt is ismerem. De vannak annál sokkal jobb könyvei, amit magyarul nem találtam meg. Pl. "Cu Dumnezeu spre necunoscut", nagyon jó könyv, és csak románul találtam meg.