2007. november 27.

Az előbbi...

...imában főleg a "kényszerű tétlenség" jelent most nagyon sokat. Úgy látszik, Istennek valami miatt fontos, hogy ilyen időszakokat iktat be az életünkbe. Eszembe jutott a vasárnapi tanítás, ahol az is szóba került, hogy Pálnak volt az életében 14 év, amikor úgymond nem "csinált semmit". Egyébként megbújik ez a tény az igeversek között, csak a figyelmes olvasó tekintetét nem kerüli el. Nos, kérdezhetnénk azt, hogy mire volt jó? Teljesen felkészült volt már ekkor az evangélium terjesztésére, hisz akkor már jópár hit-vitán túl volt, meg támadáson, meg minden. Úgyanígy pl. Mózes is teljesen kész volt egy nép vezetésére, amikor 40 éves lett, hisz ott tanult a fáraó udvarában, ugyanazokat a tudományokat szívta magába, mint a "családtagok", akik egy ország irányítására készültek. Mégis Isten a pusztába küldte még 40 évre.
Na, hát, csak azért példálóztam e nemes személyekkel, mert akarom hinni, hogy valahol a saját "kényszerű tétlenségem"nek is szerepe van az életemben. Persze messze állok ezektől az emberektől, de valahol mégis Isten tervében vagyok. Talán közbeeső láncszem (ahogy Grace fogalmazza meg a Grace és Glóriában), de elszakadna vagy hiányos lenne az az összeálló lánc anélkül a szem nélkül...

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Noika!
Teljesen egyetertek azzal, amit irtal.
Te is lattad a Grace es Gloria cimu filmet? Ez olyan regen volt,hogy nem emlekszem mar, de tudom, van egy zsoltar, ami igy kezdodik. Es hogy ket kislanyt hivtak igy.
Sok puszi: Leila

Noémi-Ruth írta...

Hú, lehet, hogy láttam azt a filmet, de nem emlékszem rá. Én egy színműre gondoltam itt, amit Tom Ziegler írt: Grace halálos beteg, Glória pedig önkéntes ápolója. Nem tudom, hogy játszák-e Pesten, de ha teheted, majd nézd meg. Hihetetlen! Na, Grace fogalmazza meg azt, hogy nem tudja, mi értelme volt az életének, de ha csak annyi, hogy közbeeső láncszem volt 2 szem között, már megérte. Na, így érzem magam mostanában...

Névtelen írta...

Ja, ha elmennétek megnézni, ne tartson vissza az a kérdés, hogy mi legyen addig Licivel, szívesen szétszedjük addig a házat :)))

Dr. Mászáros Kálmán írta...

En lattam egyszer a Hallmarkon egy filmet, valoszinuleg akkor a szinmu alapjan irtak. Koszi, barmikor johetsz.
Lidi kepzeld mostanaban maszik fel a butorokra, egyszeruen orulet!
Es kijott harom orlo foga egyszerre!
De kulonben nagyon cuki.
Orulok, hogy nem kell dolgoznod karacsonykor!
Sok sok puszi: Leila

Noémi-Ruth írta...

Hm, és lemaradok a bútormászásos mutatványairól??? Ne fájdítsd a szívem! Nem semmi, hogy 3 foga egyszerre kibújt! Mi lesz ebből a gyermekből?
Na, néztem egyet, hogy Kálmán neve alatt kommenteltél...

Dr. Mászáros Kálmán írta...

Ja, tenyleg. Tudod az o gepe, Kalman jelentkezett be a gmail fiokjara en meg meg sem neztem.
Kalman szeretettel udvozol es tegnap megtalalta a szemelyes kezzel irt meghivodat a tavalyi diplomaosztodra, es kirakta a konyhaba a falra. Emlekeztet minket Rad.
Sok puszi: Leili es Kalman es Lidi

Noémi-Ruth írta...

Nagyon drágák vagytok :)), akkor ezek szerint visszakerült, mert mintha már láttam volna az üzenőfalon... mintha igaz se lett volna, hogy lediplomáztam... A héten kétségbeestem, hogy csak felejtek és felejtek...