2008. január 11.

Ha emlékeztetned kell magad

Mostmár elárulom, hogy mi is volt az, amit szilveszter környékén nem mertem leírni: több állásinterjún voltam akkor. Az egyik iskola nagyon a szívembe lopta magát, olyan volt, amiről mindig is álmodtam: tele virágokkal, élettel, a gyerekek illatával. Ma, ahogy ügyeletből hazajöttem, kis levélkék fogadtak: Darin barátnőm nagyon ért ahhoz, hogy bátorítson. (Talán nem kapok ki tőle, hogy le mertem írni a nevét, de ő igazi kincs.)
Szóval ott tartottam, hogy kis leveleket készített nekem és emlékeztetőnek ide is leírom:
1. Ha emlékeztetned kell magad, hogy kicsoda is Isten... - Zsolt. 78:13-16 (ha van Bibliátok, olvassátok el)
2. Nem bírsz aludni, mert forog az agyad... -"Nincs, aki kezemből kiragadjon, ha én cselekszem, ki másíthatja meg?" (Ézs. 43:13) Akkor mit pörögsz még mindig? Aludj!
3. Azt hiszed Isten bűntet... vagy vádolod magad... - Zsolt. 103:13-14
4. Ha még mindig szenvedsz, ez majd megmossa a fejed..., csak merd kinyitni :)) -Zsolt. 78:17-22
5. Ha azon jár az eszed, hogy az a pár ember most ült össze (mármint az iskolában, hogy felettem döntsenek), mond: "Te ismersz, Uram! Gondolj velem, és fogd pártomat..." (Jer. 15:15)
6. Mi van, ha a válasz NEM - "Én az Úr vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell." (Ézs. 48:17)
7. Mi van, ha a válasz IGEN - "Én az Úr vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell." (Ézs. 48:17)

"Uram, te tudod, hogy mire van szükségem, én a te kezedbe teszem"- imádkoztam, amikor hívott az igazgató. Más mellett döntöttek. Igaz, nincs vegyészmérnöki végzettségem és akkora gyakorlatom kémiából. Arra viszont engedélyt kért, hogy eltehesse az önéletrajzom és másfél év múlva ismét megkeressen...
Örülök, hogy így alakult. Ezek szerint erre volt szükségem...

2 megjegyzés:

ger írta...

Ez jó :)) Hozzátehetek még egy picit ?
Ha a szívedbe lopta magát az az iskola, tehát Te "csodásnak" találtad, de mégsem jött össze valami miatt (ami mellett kaptál egy bíztatást az igazgatótól arra, hogy vmennyire értesz a dologhoz :-), akkor egy igazi csoda, amit Isten keze rak ki azt még mennyivel fogod csodásabbnak találni ? Sőt, egyszerűen a legjobbnak (ahogy írtam itt). Ezek a csodák ráadásul Isten szemében "csak" "flegmán" "igen jók". Ő még ezeknél a mi kis pár évtizedes életünk közben történt csodáknál is(beleértve a megszületésünket is!) tud sokkal jobbat, és tartogatja is számunkra "ama napra".

"A miért szenvedem ezeket is: de nem szégyenlem; mert tudom, kinek hittem, és bizonyos vagyok benne, hogy ő az én nála letett kincsemet meg tudja őrizni ama napra." (2Tim 1:12)

Nem egy hétköznap ez szerintem, persze az Ige bátorít minket ezzel a hétköznapokra is, de főleg ama napra:

"A mikor eljő majd, hogy megdicsőíttessék az ő szenteiben, és csodáltassék mindazokban, a kik hisznek (mivelhogy a mi tanúbizonyságunknak hitele volt ti nálatok) ama napon." (2Thessz 1:10)

Noémi-Ruth írta...

Isten keze sokszor érthetetlen dolgokat is kirak...