2008. november 11.

A múlt fogságában, avagy "arra összpontosítok,... ami előttem van"

Miközben Walter a kertben bóklászott, egy alvó bagolyt vett észre az egyik fa ágán. Arra gondolt, hogy milyen jó háziállat lenne, így csöndben megfogta a lábát. A bagoly viszont nem hagyta magát, keményen küzdött a szabadságáért. Walt nem hagyta magát és a küzdelem vége az lett, hogy halálra taposta a baglyot. Tette viszont kísértette, és amikor később visszatért, hogy eltemesse, minden lapátnyi földbe keveredett a megbánás könnyeiből. Ez az esemény évekig kísértette, míg egy nap újfajta remény ébredt a szívében. Noha Walter már nem él, de a gyerekkori élményből állatok egész világa született. Ma csak Walt Disney-ként ismerjük.
"Az áldásokra gondolj, amikből mindenkinek jut bőven, és ne a múltbeli bajokra, amiből mindenkinek jut pár." (Charles Dickens) A múlt hatalma rajtam múlik, hogy fogságban tart, vagy elengedve mindent, szabaddá tesz a jelenre és arra, ami előttem van.
"A kapcsolatok, amelyeket kötünk, amelyeket fenntartunk, vagy amelyek véget érnek, fontos leckéket tanítanak nekünk. Vannak, akik fájdalmas körülményekből emelkedtek ki, és jó rálátást szereztek arra, hogy kik vagyunk, és mit akarunk. Szükség van a hibáinkra! A csalódások, kudarcok... a bukdácsolás, a próbálkozások a növekedésben és a fejlődésben; szintén szükségesek! Minden egyes lépésnél tanultunk valamit. Pontosan azon mentünk át, ami ahhoz kellett, hogy azzá legyünk, akik most vagyunk. A múltad egy hiba? Nem. Abban hibáztál, hogy összetévesztetted az igazsággal." (Paul Harvey)
Isten képes átformálni a múltamat. Tanulhatok belőle és tovább léphetek...

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm

Noémi-Ruth írta...

Szívesen, kedves Névtelen... Én is most tanulgatom...

Névtelen írta...

Noémim,

olyan jó dolgokat írsz, írtál, Isten áldjon meg Téged gazdagon!! :)
Kinga

Noémi-Ruth írta...

Csaktán nem az én drága V. Kingám vagy? És hogy-hogy vagy te Budapesten?

Márta-Zsófi írta...

Szia Noémi.Tehetséged van ahhoz, hogy szívhez szólj, és persze a tehetség nem elég, neked van is amiből.Nagyon értékes lány vagy, az írásaidból ítélve, na meg Jona szerint... Be fogok még nézni!

Unknown írta...

Hát nem is tudom mit mondja ami vhogy kifejezné mi van bennem. Még gondolkodom :) Honna olvasol te ilyeneket ?! L.M.Montgomerry Mesélő lánya tudnálak hasonlítani.

Névtelen írta...

Igen, a V. Kinga vagyok és nagyon nagyon tetszik a blogod és mindig szíven talál, amit írsz! És bár nem Pesten vagyok, de az oldalad Pécsen is megtalált:):)

Noémi-Ruth írta...

Kedves Kingám! Pestet azért írtam a múltkor, mert a statisztika jelzése szerint Pestről írtál. Ezért kérdeztem. Dehát nem lehet minden tökéletes. Ha erre jársz, akkor viszont mindenképpen találkoznunk kell. Hiányoztok nagyon!!! Puszi mindenkinek! Szívesen hallanék rólad, írhatsz is, meg hívhatsz is :DDD