2008. augusztus 29.

Értékes vagy!

Szinte nincs nap, hogy a google keresőjén keresztül ne tévedne legalább egy valaki ide, miután az "értékes vagy" gondolatra rákeres. Mennyire fontos mindnyájunknak, hogy értékesek legyünk mások szemében és milyen jó az, ha mindez erőlködés nélkül működik.
Évekkel ezelőtt nagy kérdés volt nekem, hogy értékes vagyok-e. Persze most is az, csak éppen Isten rengeteget dolgozott rajtam. Anno egyik kedves barátnőm ajándékozott meg Max Lucado: "Értékes vagy" című könyvével. Akkor úgye még Pécsett éltem és a háziak kisfia rendszeresen meglátogatott. Bence is nagyon szerette ezt a könyvet, kb. 2 éves lehetett, amikor először kérte, hogy olvassam el, aztán akárhányszor meglátogatott, mindig el kellett olvasnom. Az az igazság, hogy még most is elérzékenyülök azon, ahogy a mesében Éli biztosítja Pancsinellót, hogy önmagáért értékes és nem a csillagokért vagyis amit tesz.

Annyira nagy biztonságot ad az, hogy az elkövetett szürke pontok vagy éppen a csillagok nem befolyásolják Isten szeretetét. Egyszerűen szeret. Punktum. És van a szívében egy "reserved" helyem :))))

2 megjegyzés:

Renáta baba írta...

Egyetértek!
Amúgy a gyerek témával?Remélem nem bántottalak meg?!!!Nem akartam.....

Noémi-Ruth írta...

Semmi gond! Én vagyok túl érzékeny ebben a témában, ezt csak kevesen értik meg...