2010. május 12.

Megmondom a "tutit"

Bizonyos helyzetekben észrevettem magamon, hogy hajlamos vagyok megmondani a "tutit". A mindent elsöprő megoldást. No, persze, ha nekem szánnak tuti recepteket, nem könnyen veszem a lapot: engedjék, hogy hadd járjam a magam egyedi útját.
Néha azt gondoljuk, hogy az emberek élete valahol egy sablonlevél (bocsánat, szakmai ártalom :) ), megvan mindennek a maga rendje és módja. Hm, ha valaki tovább akar tanulni, talán tutira meg tudjuk mondani, mi is a neki való pálya, vagy ha éppen még családalapítás előtt van, tutira tennie kell már valamit, hisz ez a társadalmi norma. Hol is van helye az egyediségnek? A magam útjának?
Nagy lázadás van bennem: nekem ne mondják meg a "tuti" receptet. Hadd járhassam a magam egyedi és megismételhetetlen életét. Ha most még nem tudok valamit, meg fogom tanulni... ha arra van szükségem.

Tanulgatom, hogy ne mondjam meg senkinek a "tutit"... és nemcsak azért, mert nagyon nem szeretem, ha nekem mondják meg a "tutit". Ha tovább adhatok valamit, csakis alázattal és szeretettel...

2 megjegyzés:

iri írta...

Noemi mennyire megertelek!Eppen a napokban gondolkodtam en is ezen, igaz hogy mas keretek kozott,dehat minden sikon vannak ugynevezett"joindulatuak"

Noémi-Ruth írta...

Igen, nagyon nehéz, amikor mások megmondják, mit is kell tennünk.
Sokkal jobban hiszem azt, hogy Isten személyesen ért hozzánk. Természetesen jó, ha olyan emberek vesznek körül, akiknek érdemes meghallgatni a tanácsát...