2008. október 22.

"Többet ér a türelmes ember a hősnél." (Péld.)

A múlt héten különös jelentőséget kapott ez az igevers. Néhányszor írtam arról, hogy hosszú ideig vártunk egy németországi gyógyszerre, amíg újra sikerült beszereznünk. Közben persze kaptam a szülőktől a telefonhívásokat, többek között egy anyukától is, aki enyhén szólva felelősségre vont, hogy megteszek-e mindent az ügy érdekében. Aztán megérkezett a gyógyszer, el is jöttek érte, és akkor meg azon aggódott, hogy mi lesz, ha mellékhatások lépnek fel és mivelhogy messze vidéken élnek, mit is fognak csinálni. Próbáltam nyugtatgatni, meg minden, de egy bizonyos ponton túl már legszívesebben felháborodtam volna. Belül mégis úgy döntöttem, hogy nem engedek ennek.
Ma meg felhívott és bocsánatot kért...
"Többet ér a türelmes ember a hősnél..." (Péld. 16,32)

2 megjegyzés:

Hannah írta...

De érdekes, hogy pont erről a témáról írsz. Képzeld a Biblia tanulmányban ami a lélek gyümölcseiről szól a héten pont a türelemről szól. A Bibliában 2 görög szó van a türelemre használva magyarul kb. így hangzik hosszú türés/kitartás(endurance) és maga a türelem (patience. Az első a körülményekre, helyzetekre vonatkozó türelem,a másik azonban az emberek felé irányuló türelem. Na mit gondolsz melyik szó van a lélek gyümölcseként emlegetve? Hát az emberek felé irányuló türelem. Az írónő azt írja, hogy a türelem a körülmények miatt az fontos és ha imádkozunk Isten megadja hozzá az erőt. Azonban az emberek felé irányuló türelem azaz hogyan reagálunk dolgokra az azonban még ennél is fontosabb. Ezért is a lélek gyümölcs, mert ez természet feletti eredménye annak ha a Szentlélek túl csordul bennönk :) Na ezért tetszett ez az élményed.
Remélem érthető volt a kis összefoglalóm, ha nem begépelem neked angolul ha érdekel.

Noémi-Ruth írta...

Köszi, Hanna, hogy leírtad. Maga a helyzet sokkal nehezebb volt, mint ahogy vissza tudtam adni, így nagyon hálás voltam Istennek, hogy türelmes voltam.
Tiszta jó, hogy te is éppen erről olvasol. Magyarul is teljesen átjött, de az angol nyelv gyakorlása miatt :DD örülnék, ha begépelnéd. Előre is köszönöm!!!
Ma olvastam Lili blogját és totál elfogott a honvágy és annyira hiányzik Sári, hogy nem hallhatom a mondókás gügyögését...